digital.bgснимка: БулфотоВсеки потребител иска да има достатъчно бърза връзка към интернет,

...
digital.bgснимка: БулфотоВсеки потребител иска да има достатъчно бърза връзка към интернет,
Коментари Харесай

Новият рекорд за най-бърза интернет връзка е 178Тbps

digital.bg

фотография: Булфото

Всеки потребител иска да има задоволително бърза връзка към интернет, с цел да свързва всички свои устройства и да стриймваме наличие в 4K резолюция. Концепцията ви за скоростта на домашната връзка, обаче може да се промени от резултатите на впечатляващ план на учени от Англия и Япония. 

Съвместният план изследва различни способи за възстановяване на интернет, които включват разпространяване на светлинни лъчи върху оптични нишки. Технологията превъзхожда доста опциите, които предлага домашния интернет и по-конкретно е 17 800 по-бърза от най-хубавите скорости налични за всеобщия консуматор. Тези мрежи доближават до 10Gbps и са налични в някои райони на Япония, Съединени американски щати и Нова Зеландия. 

Иновативният способ на учените, обаче съумява да доближи изумителната скорост от 178Tbps. За съпоставяне даже компютърните системи на NASA употребяват ултрабърза връзка от най-много 400Gbps, което е 40 пъти по-бързо от най-високата скорост, до която потребителите имат достъп.

 

Цялата публикация ТУК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР